LEDOVOU KÁVU PROSÍM!

Pokud máte rádi kávu, určitě chcete držet krok s kávovými novinkami, které zrovna frčí. Cold brew jako takové sice není úplná novinka, ale stále se hledají nové možnosti, jak tuto ledovou kávu ještě zatraktivnit, třeba mangovým pyré. Jako to udělali baristé v Costa Coffee.

Ti se chuťových kombinací nebojí a během chvilky připraví kromě exotického Cold brew i celou řadu veganských iced „latéček“ s ochucenými sirupy. Je na čase vyměnit horký hrnek za sklenici ledové kávy.

 

COLD BREW S VŮNÍ EXOTIKY

Víte, jaký je rozdíl mezi klasickou ledovou kávou a cold brew? U klasické ledové kávy prochází voda varem a následně se ochlazuje. U cold brew se voda nevaří vůbec, ale namletá kávová zrna se louhují ve studené vodě po dobu více než dvaceti hodin. Pokud se domníváte, že káva, která se nevaří, je slabší, jste na omylu. Cold brew má naopak vyšší obsah kofeinu, ale také nižší aciditu – kyselost. Zastudena připravované cold brew má jemnější a sladší chuť než horká káva. V Costa Coffee můžete vybírat hned ze tří variant této opravdu studené kávy.

Cold brew klasické – představuje čistou chuť kávy na ledu.

Cold brew s mléčnou pěnou – ta zjemní jinak poměrně silní nápoj. Tato varianta potěší všechny, kteří si jinak rádi dávají cappuccino.

Cold brew mango – ledová káva s mangovým pyré. Exotická ovocná chuť, která v kombinaci s kávou nabudí tělo a osvěží mysl.

Veganské iced caffè  latte 3x jinak

Základem je espresso a rostlinná alternativa mléka – vybírat můžete hned ze tří druhů a to z ovesného, kokosového a mandlového nápoje. Všechny tři ledové kávy jsou pak spárovány s vybranými sirupy.

Iced latte ovesné s karamelovým sirupem – ovesný nápoj, nejoblí­benější rostlinná alternativa mléka, v kombinaci s karamelovým siru­pem tvoří studený kávový nápoj sladký tak akorát.

Iced latte kokosové – kombinace kokosového nápoje a kokosového sirupu. Může být káva ještě víc kokosová? Asi nemůže. Tato káva si najde své příznivce pro svoji svěžest.

Iced latte mandlové – kombinace mandlového nápoje a mandlového sirupu. Pokud máte rádi marcipán, tak pak je tato varianta přesně pro vás. Příjemné sladké tóny nápoje i sirupu vyvážené kávou a ledem do sebe zapadnou jako poslední dílek z puzzle.

 

Veganská iced latte připravují baristé v Costa Coffee tak, že v šejkru smí­chají espresso s kostkami ledu, vzniklou ledovou tříšť přelijí do sklenice rostlinné alternativy mlé­ka s ledem a vše ochutí sirupem. Na přání vám navrch přidají šlehačku. Šlehačka může být rovněž veganská – vyrobená z čočkové bílko­viny, rostlinných olejů a rostlinné smetany.

Věděli jste, že obsah kofeinu v kávě není ovlivněn její teplotou – i ledová káva má stejně povzbuzující účinky.

Osvěžující hořký speciál: Espresso tonic

Kombinace kávy s tonikem není ničím neobvyklým, tento nápoj se těší stále větší oblibě, zvlášť tehdy, když potřebujete pořádně „nakopnout“. V Costa Coffee ho připravujeme následovně: naplníme sklenici ledem, zalijeme vychlazeným tonikem a pak opatrně přes lžičku přilijeme espresso. Pomalé přilévání kávy přes lžičku zajistí efekt oddělení obou nápojů – čirý tonic dole, černá káva nahoře. Je jen na vás, jestli si je promícháte. Do espressa tonic patří ještě plátek citronu. Jeho chuť je hořká, nic vám však nebrání v tom, osladit si ho, nebo vám do něj na přání přidáme sirup dle výběru. Aktuálně máme v nabídce Espresso tonic a Espresso tonic s příchutí Bitter Rose – to kdybyste si chtěli svou kávu ozvláštnit tonikem kombinujícím hořkost a příchuť květů růže. Vaší chuti ani fantazii se zkrátka meze nekladou. Kde se vzalo espresso tonic Legenda praví, že se tento nápoj zrodil ve Švédsku. Krátce nato si získal fanoušky po celém světě a stal se hvězdou Instagramu. Espresso tonic je totiž zároveň uměleckým dílem, na nějž je radost pohledět, a tak se s ním lidé rádi fotí a své fotky sdílejí na sociálních sítích

Mramorový koláč s višněmi: Dokonalá směs chutí

Vláčný, nadýchaný, šťavnatý. Takový je náš mramorový koláč s višněmi. Pokrytý je jogurtovým krémem, posypaný višněmi a jeho každé sousto se rozplývá na jazyku. Na jeho přípravě jsme si dali obzvlášť záležet. Díky mramorování (střídání světlého a kakaového piškotového těsta) koláč nejen úžasně chutná, ale také krásně vypadá. Ozdobený je plátky mandlí, skořicí a dekoračním cukrem. Na višních jsme nešetřili, tvoří až dvacet sedm procent složení, a použili jsme jen ty sladké, proto se nemusíte obávat trpké chuti, ale ani se do nich s chutí zakousnout – samozřejmě jsou vypeckované! S naší kávou mu to docela sluší, co myslíte?

Další akce centra

ZÍSKEJ NOVÉ ODMĚNY

Moje Karolina - Smyslů plná apka

Akce centra

Více
Akce

Akční nabídka

Pizza Hut

Více
Akce

Akční nabídka

Pizza Hut

Více
pořádný kus umění

prémiové burgery Maestro

McDonald´s

Více